SenS Docucenter artikelen

 

Gezonder personeel levert miljarden op

Door de toenemende vergrijzing zullen werkgevers meer moeten doen om hun werknemers fit te houden.

Investeren in de gezondheid van personeel is rendabel. Door minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit verdient u uw investering snel terug.

Dit blijkt uit onderzoek van Cap Gemini.

basic

In veel organisaties hebben de vele veranderingen van de afgelopen jaren mensen moe gemaakt. Wat moeten managers doen om hun personeel weer enthousiast te krijgen.

Nieuw leren en zelfsturing

expert

Nieuwe vormen van leren vragen om competenties (o.a zelfsturing), waarvan het maar de vraag is of degenen die willen leren over deze competenties beschikken.

Ontwikkelkompas voor re-integratie I

basic

Re-integratie kan effectiever en goedkoper. Onder de benaming mensontwikkeling werken SW-bedrijven aan het re-integreren van mensen met een afstand  tot de arbeidsmarkt. Door bezuinigingen gedwongen moet dit effectiever en goedkoper en dat kan ook.

 

Ontwikkelkompas voor re-integratie II

basic

Sneller en goedkoper mensen re-integreren kan door mensen direct te plaatsen in een reguliere werkomgeving. Met het Triademodel kunt u sneller een passende werkplek vinden.

Groeimanagement

advanced

Een handleiding voor ondernemers die willen groeien. Samenvatting van boek.

 

Veel faillisementen zijn te voorkomen

basic

Het aantal faillisementen stijgt de afgelopen jaren. Vaak speelt de DGA daarbij een belangrijke rol. Hoe kan een faillisement worden voorkomen?

advanced

De mogelijkheden om bewust te leren worden overschat. Onbewust leren biedt veel meer mogelijkheden, maar is nog onbekend.

 

Opsplitsen voorkomt cultuur-strijd

De meeste SW-bedrijven hebben hun verschillende activiteiten min of meer in een bedrijf geintegreerd. Er zijn veel argumenten om verschillende activiteiten meer zelfstanidg, bijvoorbeeld in BU's te organiseren.

Is procesmanagement de oplossing?

advanced

De problemen bij aansturing en verandering en hoe procesmanagement een oplossing kan bieden.

 

 Terug naar docucenter

 


     © 2005 created by Towerweb